Wat is een rustpunt ?

 

Op deze plek, mag er zelf een bakkie leut zetten en gebruik maken van het toilet.
Informatie vinden over de omgeving je e-bike opladen en je band plakken.


De tofste pleisterplaats op je route!

Alle Rustpunten liggen aan een fiets- of wandelroute, vaak op een particulier erf met of zonder agrarische bestemming.
De ruim 600 Rustpunten vind je in Overijssel, Gelderland, Groningen, Utrecht, Friesland, Drenthe, Laag Holland en West-Friesland (NH).


Verken Rustpunt 27: Een Stilteplek net over de Grens van Overijssel

Stap even uit de dagelijkse drukte en ontdek Rustpunt 27, gelegen net over de grens van Overijssel. Dit verborgen pareltje langs een rustiek pad biedt een oase van rust te midden van het groene landschap. Hier kun je even helemaal ontspannen en genieten van de serene omgeving.

Het charmante woonboerderijtje, dat al sinds circa 1910 zijn gastvrije deuren opent, heeft de afgelopen jaren een zorgvuldige verbouwing ondergaan. De tuin heeft een grote onderhoudsbeurt gekregen en nodigt nu uit tot een moment van bezinning. Neem plaats op een van de vele zitplekken op het erf, in de tuin, op een pleintje of onder de beschutting van een sfeervolle overkapping, en laat de rust op je inwerken.

Verwen jezelf met een heerlijk kopje koffie of thee en proef van de huisgemaakte lekkernijen die worden aangeboden. Je kunt ook lokale huis- en handgemaakte producten ontdekken in het kleine boerderijwinkeltje, zodat je een stukje van de omgeving mee naar huis kunt nemen.

Voor fietsers zijn er handige voorzieningen beschikbaar, waaronder een oplaadpunt voor elektrische fietsen en een bandenpechset, voor het geval dat je onderweg een lekke band krijgt. Er zijn ook twee toiletten beschikbaar, waarvan één toegankelijk is voor mindervaliden, zodat je in alle comfort van je rustmoment kunt genieten.

Kom je wat later op de dag aan, of ben je nat geregend tijdens je tocht? Geen probleem! Warm op in de gezellige voormalige hooiberg en geniet van de warmte van de kachel.

Rustpunt 27 is niet alleen een plek om even tot rust te komen, maar een bestemming op zich. Een plek waar je de tijd kunt nemen om te ontspannen en te genieten van de kleine dingen in het leven. Dus waar wacht je nog op? Plan een bezoek aan dit prachtige rustpunt en laat je verrassen door de warmte en gastvrijheid die je hier zult ervaren.Stap binnen in Atelier de Klomp en dompel jezelf onder in een stukje geschiedenis vermengd met hedendaagse creativiteit. Deze ruimte heeft een rijke achtergrond die teruggaat tot de tijd van mijn opa, toen het diende als werkplaats voor het ambachtelijke maken van houten klompen. Voorheen was dit de deel, waar enkele koeien en een paard werden gehuisvest, maar mijn opa gebruikte het om klompen te vervaardigen van wilgen- en populierenhout. Van praktisch schoeisel tot charmante souvenirs, deze klompen waren geliefd om weg te geven als attent geschenk.

In juli 2019 heb ik deze traditierijke ruimte nieuw leven ingeblazen door mijn eigen atelier te starten. Hier ben ik toegewijd aan het creëren van unieke en persoonlijke stukken, variërend van ontwerpen tot het toevoegen van verfijnde gravures. Mijn passie voor ambachtelijk vakmanschap en creatieve expressie komt tot leven in elk project dat ik aanpak.

Het atelier is een uitnodigende ruimte waar ik mijn artistieke visie tot uiting breng en waar bezoekers kunnen zien hoe traditionele ambachten samensmelten met moderne technieken. Of je nu op zoek bent naar een gepersonaliseerd cadeau of gewoon wilt genieten van de ambachtelijke sfeer, je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in Atelier de Klomp.

Ontdek de magie van handgemaakte kunstwerken en laat je inspireren door de verhalen die elke creatie met zich meebrengt. Bij Atelier de Klomp draait het niet alleen om het eindproduct, maar ook om het proces van creatie en de liefde en zorg die erin worden gestoken.

Kom langs en ervaar zelf de unieke charme van Atelier de Klomp, waar traditie en creativiteit samenkomen in harmonie.

 

 


NIEUWS!

Wij staan ook ingeschreven bij vrienden op de fiets.

Vraag of er een kamer beschikbaar is en of u ze kan bezichtigen. Reserveren via het contact formulier

Reacties

Rob Lijesen
3 jaar geleden

Goedendag, ik ik als vriend op de fiets van 9 tem 16 augustus met twee personen bij u verblijven?

Gea
3 jaar geleden

Beste Rob Lijesen,

Graag even een mail sturen naar info@atelierdeklomp.nl

Alvast bedankt

Henk Ligtenberg
3 jaar geleden

Beste mensen,
Zaterdag kom ik met een kleine wandelgroep, 4 personen, in uw buurt. Is het rustpunt dan open? We arriveren ca, 11:30 uur.
Ik hoor graag van u.
met vriendelijke groeten,
Henk Ligtenberg.

Reactie plaatsen